Nyårsdagen

När vi suckat och ojat oss över nyheterna igår så kollade vi på annat ett tag. Breaking bad. Jag hade inte sett nåt av den serien innan, och självklart fastnade jag. Den går på Netflix och är riktigt bra! Spännande men oxå med humor.

Vi kollade på 2 avsnitt innan jag packade ihop och tackade för mig. Handlade på vägen hem, och sen hem. Fixade lite och sen soffan. Kollade på flera avsnitt av Breaking bad.

M ringde och vi babblade ett tag. Hon är brakförkyld, stackaren! Började på julafton, så hon var hemma däckad i stället för med barn och barnbarn. Även nyårsafton blev hon hemma. Trist!

Idag är det vardag och jobb igen för min del. Börjar på nya tjänsten idag! Spännande och kul! Jobbar hemifrån idag och satte på radion när jag kom ut i köket. På nyheterna berättade de om en sprängning i samma förort där det var en dödsskjutning på nyårsafton. Det är så hemskt tycker jag ( och även alla andra antar jag) Skjutvapen och sprängmedel mitt bland folk! Nu verkade det inte som att nån blev skadad, men det får man väl snarare kalla tur än nåt annat.

Vad 17 ska man göra för att komma till rätta med allt våld? Det kan ju inte få fortsätta så här. Det är ju helt galet! Det är ju inte bara de direkt inblandade som drabbas, även familj och vänner till både offer och gärningsmän drabbas ju. Och andra helt oskyldiga som råkar befinna sig där det händer. Vare sig man träffas av kulor eller inte, så kan man ju chockas svårt av att till exempel se en person bli skjuten.

Bortsett från personligt lidande så är det ju stora kostnader på grund av sånt här. Sjukvårdskostnader, polis och tekniker som utreder, reparationer av fastigheter efter sprängning och så vidare. Så det finns ju så klart många anledningar till att försöka komma tillrätta med det här. Det känns ju som att det bara eskalerar. För inte allt för många år sen så var ju ändå skjutvapen rätt ovanligt. Nu skjuts det ju dagligen nånstans i landet i stort sett. Så, vad gör vi åt det här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s