Jobba, och inte lätt att bli gammal

Igår började jag jobba igen. Jobbar hemma för att spara på stegen ett tag till, men att jobba funkar bra. I vanlig ordning när man varit borta ett tag så var det mååånga mejl i min inkorg, så jag började med att läsa de som behövde läsas och ta bort resten.

Systeryster har bett pappsen att kolla hur länge hans lån är bundna. Nu har han bunden ränta (phu!!) så vi vill ha koll så att han inte får en jättehöjning. Men, att få ordning på bankärenden är inte lätt. Inte när man som pappsen inte har internet, smartphone eller bank-ID.

Han betalar räkningar genom att lägga dem ihop med en betalorder i ett kuvert. Det gjorde jag med, men det var länge sen nu. Och har han annat han behöver göra så har han gått till banken. Men, nu måste man boka tid för att komma in på den banken. Så igår ringer han till sin bank och talar om att han vill boka tid. Ja visst, då behöver du bara identifiera dig med bank-ID, svarar de. Ehhh, nää men det är ju typ därför han behöver komma dit, för att han inte har det!!

Pappsen ringde mig igår och var rätt uppgiven. Och det förstår jag! Vi måste ordna en fullmakt så att vi kan sköta hans bankärenden! Suck!

När styvmor levde så var det hon som skötte ekonomin, och hon hade dessutom dator, smartphone och antagligen bank-ID. Så nu är det en ny värld för honom.

Och apropå styvmor så är det hennes födelsedag idag. Hon skulle fyllt 78. Tänker på henne, och vad glad jag är att hon funnits i mitt liv! Hon var verkligen en extra förälder för mig. Jag hoppas hon och mamma firar tillsammans idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s