Jaha, lite snökaos…

Igår varnade de för att det skulle komma en massa snö och hård vind framåt dagen. Jag och kollegorna som jobbade till 17 var spända på att se om vi skulle hinna ta oss hem innan trafiken skulle vara helt i kaos. De sa även på alla nyheter att man helst ska stanna inne, inte ta bilen och räkna med att kommunala färdmedel skulle få stora problem. Och det gäller även idag. Jag tänkte i mitt stilla sinne att om jag nu inte skulle kunna ta mig hem igår så skulle jag ju i alla fall inte ha några problem med att ta mig till jobbet idag. Alltid något!

Jag skulle ha avstämningssamtal med Ladyboss idag så jag tänkte att jag skulle försöka ta mig till kontoret idag. Men jag skickade ett mejl och frågade, för Bigboss hade skickat ut ett mejl till oss allihop att vi fick jobba hemifrån idag så att vi inte skulle fastna i trafiken. Ladyboss svarade att vi skulle skjuta på vårt möte och stanna hemma idag. Så jag slipper i alla fall ge mig ut i ovädret idag. För jag tog mig hem igår utan problem. Tunnelbanan gick som den skulle, hela vägen.

Men det snöade på tvären när jag gick från centrum i motvind. Fy 17 vad det var kallt i ansiktet när snön blåste rätt mot mig!

Jag kom att tänka på att min städerska skulle komma idag, så jag skickade henne ett sms och sa att jag förstod om hon inte skulle kunna komma idag, och om hon tänkte försöka så bad jag henne vara försiktig. Och så talade jag om att jag skulle jobba hemma. Hon svarade att hon skulle höra av sig nu på morgonen om hon inte kunde ta sig hit, och nu har hon sms:at att hon inte kan komma. Det förstår jag! Jag vet inte var hon bor, men jag har förstått att det är en bit från mig.

Jag inser att det är mycket att be om, men jag önskar att det här är vinterns sista ryck! Kan vi inte få en tidig vår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s