Tappkran och blixtlås

Igår ringde en sköterska från sjukhuset med tid för magoperationen. Så på Skärtorsdag ska jag opereras igen, och stänga öppningen där tarmen fastnade. Och innan dess ska jag gå till labb och lämna prover. Jag funderar på att be dem sätta blixtlås på magen, det blir 4:e operationen i magen nu. Gastric Bypass, bukplastik, och så nu sist med tarmvredet. Och då när jag låg inne så satte de ju infarter överallt på armarna och så tog de prover flera gånger per dygn. Och förra veckan var jag och lämnade prover inför mitt besök hos husläkaren. Och nu ska jag lämna prover nästa vecka igen. En tappkran i en arm, kanske?

Igår var jag hos tandläkaren. Och det var ett snabbt besök. Röntgen först och så kom tandläkaren och kollade runt på alla tänder och tandköttet och sa att både tänder, inplantat och tandkött var friskt, rent och helt. Jag tror jag var inne i 10 minuter. Snabbt avklarat!

För några år sedan så sa ju den tandläkare jag träffade då att jag hade tandfickor, inflammationer och jag vet inte allt. På henne lät det riktigt allvarligt, så jag blev ju orolig att jag skulle börja tappa tänderna. Nästa gång kom jag till en annan tandläkare som sa att allt såg så bra ut så. Jag frågade förvånat om tandfickorna alltså typ försvunnit? Nää, vadå du har inga tandfickor, svarade han lika förvånat. Jag sa att sist sa hon att det var problem typ överallt. Han log lite och sa att då måste den tandläkaren varit otroligt nitisk, för allt såg bra ut i min mun! Och det har ju jag alltid fått hörs både innan och efter den gången. Så jag undrar vad hon hade för sig.

Jag är så trött på avokado! Ja inte på att äta avokado, för det blir ju inte så ofta. Men på att avokadon ofta är dålig. Det är ju rena lotteriet hur de är när man skär itu dem. Nu sist köpte jag 2 som kändes perfekta! Inte stenhårda utan lite, lite mjuka. Öppnar den ena, och den har börjat mögla inuti. Jaha, bara att slänga. Öppnar nästa, som är som gummi. Finns inte en chans att mosa, och inte vill jag tugga på gummi heller. Bara att slänga den med. Och de är juninte direkt gratis heller. Morr!

8 reaktioner på ”Tappkran och blixtlås

 1. Avokado är knepigt. Å dyrt. Egentligen borde man gå tillbaka med den när den är dålig. Jag köper sällan färsk avokado numera, ”måste” jag ha så blir det den frysta.

  Gilla

 2. Ibland slår dessutom miljövännen i mig till – avokado-odlingar kräver visst ofantliga mängder vatten. Som odlingsländerna kan behöva till bättre saker…
  Ibland undrar jag hur mycket avokado som slängs i affären. Å varför vi är så flata att vi inte går tillbaka med dem dåliga varan? Borde ju inte vara okej att sälja en oätlig produkt!

  Gilla

  1. Håller med om att vi borde gå tillbaka och klaga, istället för att sura hemma. Vi kan väl enas om det?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s