Nya glasögon

En gång i tiden hade jag fotokromatiska glasögon, alltså att de mörknar i solljus. Då tyckte jag inte att de blev tillräckligt mörka. Så när jag behövde solglasögon så bytte jag bara i stället. Då såg jag ändå rätt bra utan slipade glas. För jag har inte velat lägga en massa tusenlappar på slipade solglasögon.

Sedan testade jag linser, så kunde jag ha vanliga solbrillor. Men jag och linser funkar så där. Så de senaste åren har jag inte haft solbrillor alls. Utan kisat när solen skiner.

Så nu tänkte jag att fotokromatiska måste vara bättre än inga alls! Så igår knatade jag in hos Specsavers och de hade erbjudande nu att man får 2 par när man köper 1 par. Och efter lite provande hittade jag 2 snygga bågar! Så då bokade jag synundersökning på tisdag, för man vet ju aldrig om jag behöver justera styrkan. Tycker ju i och för sig att jag ser bra i de jag har nu, men lika bra att kolla upp det. Jag ser fram emot att få dem sen, och ha solglajjor liksom inbyggt! Det blir toppen!

Hemma så kollade jag på sista avsnittet av advokat Woo. Jag kommer sakna henne och de andra i serien, den var bra! Sen blev det en hyfsat tidig kväll, läste en stund innan jag släckte. Jag var trött hela dagen igår, så det var skönt att krypa i säng.

5 reaktioner på ”Nya glasögon

 1. Jag har progressiva solglasögon, älskar dom! Enklare att kör bil, med fotokromatiska försvann ju ”mörknandet” efter en stund i bilen. Å med dem jag har nu kan jag ju sitta i solen och läsa utan problem.
  Borde nog också boka optimerad men gruvar mig, det brukar bli så dyrt…

  Gilla

  1. Precis, jag vill kunna sitta i solen och läsa! Det är bara det hör med bilkörning, men eftersom man behöver justera styrkan nu och då är jag för snål för att skaffa slipade solisar.

   Gilla

 2. Har progressiva solglasögon i bilen och under parasollet när vi är iväg på semester.
  Mina vanliga är såna där som mörknar av sig självt. Smidigt när jag är på jobbet (förskola).
  Slipper komma ihåg solglasögonen osv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s