Om man inte har nåt att göra….

Ja, då kan man ju alltid låta dörren till frysen stå öppen i ett och halvt dygn, eller så.

Jobbade hemma igår och på lunchen fick jag syn på att den inte var stängd. Stängde den blixtsnabbt. Men så insåg jag att jag måste kolla hur det såg ut i frysen.

Oj då…. Det var då jag började fundera på när jag senast öppnat frysen och insåg hur länge den stått öppen. Och då insåg jag även att det nog inte var helt okej med maten i frysen nu.

Så istället var det bara att tömma frysen, slänga allt och frosta av. Men jösses vilken tid det tog för så tjock is och en massa frost att smälta.

Men man är väl Uppfinnar-Jocke!

Det lät en hel del, men annars hade väl isen inte varit smält än! När jag hade jobbat klart för dagen var det fortfarande inte smält, så det var bara att vänta ytterligare ett tag innan jag kunde torka ur frysen. Och göra rent och torka lådorna. Phu!

Visserligen var det redan innan dags att frosta av frysen, men jag hade inte direkt tänkt göra det just igår. Men men, nu är det gjort!

6 reaktioner på ”Om man inte har nåt att göra….

  1. Men hade det inte gått fortare att ställa in en kastrull med kokande vatten? Det gör alltid jag. Ooops, låter som jag glömmer stänga frysen i tid och otid! 😃

    Gilla

  2. Nämen så harmt…. Men vad kan man, då ”olyckan” är framme… Tur att det inte började smälta självmant och rinna vatten dit under o längs med golvlisterna… Bästa tiden att avfrosta är en kall vinterdag så får man bara bära ut lådorna i kylan å sen frosta av frysen. Inget extra plock.

    Gilla

Lämna en kommentar