Skitväder

Igår, i +5° och ihållande regn, var jag och flera andra från jobbet på en pep walk. I olika omgångar går vi 1 gång om året och får under promenaden olika frågor att diskutera 2 och 2. Och så stannar vi och samlas och talar om vad vi kommit fram till.

Det är jättebra, och brukar vara riktigt trevligt! Men jag kan inte påstå att jag haft tur med vädret. I år hade de lagt våra pep walk senare på året för att vi skulle få lite varmare. 1 år var det -13° när jag gick. Ett annat år var det glansis hela vägen. Vi går 4-5 kilometer sammanlagt, och att promenera på is är en riktig utmaning. Jag hade träningsvärk i hela kroppen efter den gången. Vi hade ju spänt oss rejält hela tiden när vi halkade runt.

Vi stannar på en grillplats och grillar korv och alla får olika uppgifter. Jag och några till fick i uppgift att tända elden igår. I en ryggsäck hade vi med ved, tändfjuttar (vad heter det? Såna där små… Ja, fjuttar, som lätt tar eld) tidningspapper och tändstickor. Och vi fick snabbt till en rejäl eld. Så grillad korv med bröd, senap, ketchup, rostad lök och bostongurka till lunch. Mums! Till efterrätt var det spett med banan och marshmallows med chokladsås på. Gott!

Strax innan klockan 14 var jag hemma igen. Luktandes brandrök, så jag var glad att jobba eftermiddagen hemifrån. Slängde en del kläder direkt i tvättmaskinen och regnrocken och jackan åkte ut på balkongen.

När jag jobbat klart klockan 17 så sjönk jag ner i soffan.

Bok, popcorn och 1 glas vin. Så mysigt!

Det här är 2:a delen som handlar om samma huvudpersoner. Jättebra!

Sen kollade jag på en serie, The bay, på SVT-play. Brittisk deckare som var riktigt bra! Men, som jag sagt förut, så kan ju jag inte riktigt hantera serier… Jag fastnar ju och ser avsnitt efter avsnitt halva nätterna! Och jag hade inte kollat att det var fler säsonger. Igår såg jag hela säsong 1 och kom alltså i säng först vid 3 imorse. Höll på att somna ett tag, då klippte ögonlocken. Men då var det så spännande, så jag lyckades hålla mig vaken.

Innan jag la mig så ställde jag väckarklockan på 9 men av någon outgrundlig anledning vaknade jag av mig själv 8.30. Mycket märkligt! Så nu har jag ätit frukost och ska strax göra mig iordning.

Lämna en kommentar