Kallt

För några veckor sedan fick vi meddelande om att de behövde komma in i våra lägenheter för att byta termostat på alla element, så vi skulle antingen vara hemma eller sätta nyckeln i tuben. Och plocka bort möbler så de kom åt elementen.

I brevet med information så stod att de gör detta för att förbättra, så att det blir ett jämnare inomhusklimat. Och så talade de oxå om hur mycket energi som sparades bara genom att sänka temperaturen 1 grad…. Där nånstans insåg jag ju vartåt det lutade.

Sedan dess sover jag i en långärmad tröja. Jag ligger med bara nästippen utanför täcket, jag har stängt alla ventiler vid fönstren och jag funderar på vantar inomhus! Fy f*n vad det är kallt! I sovrummet är det 18 grader och i vardagsrummet, med ljus tända, jobbar det sig upp till 19. Golven är iskalla, så det är tur att jag inte har en bebis som ska krypa runt. Den stackaren hade fått köldskador! Carina var här häromkvällen och hon bor hos samma värd, men hon sa att det är mycket kallare hos mig. Jag har alltid tofflor inne, annars hade jag förfrusit tårna!

När jag, som nu, sitter och skriver på datorn så värmer jag händerna mellan varven. Antingen genom att hålla dem runt kaffemuggen eller så sätter jag mig på händerna. Helt sjukt! I källaren har jag mammas gamla värmefläkt, jag måste fasiken gå ner och hämta den!

2 reaktioner på ”Kallt

  1. Du får nog prata med värden. Det kanske inte är riktigt synkat än…
    Och du, jag skulle tro att din mammas gamla värmefläkt drar sjukt mycket el.

    Gilla

    1. Ja, jag ska kontakta värden. Och ja, den lät nog dra en del. Men när man på riktigt funderar på att ha vantar på sig hemma, så känns det ändå som en bra idé med mammas gamla fläkt!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s