Fräcka säljare

Igår på jobbet så ser jag att min mobil ringer. Jag har ju lagt ut min soffa på diverse bortskänkes-sidor, så jag svarade.

-Hej jag heter XX och ringer från XXX, vi har gjort en undersökning på Dingata och ser att du betalar för mycket för ditt bredband. Så vi vill ordna det och så bla bla bla jättemycket bla bla.

Jag avbryter och säger att jag arbetar, är han säljare? _Nej, nej, jag är inte säljare, men jag kan ringa dig senare om du arbetar nu. Då svarar jag att han snabbt får förklara vad det är han vill, så ska jag tala om ifall jag vill att han ringer senare.

-Jo, alltså enligt vår undersökning så betalar du för mycket, och bla bla, och via XX så får du billigt och bla bla. Jag avbryter igen och säger att ja, men då vill du alltså sälja på mig ett abonnemang, och jag är inte intresserad, så tack och hej!

Fortsätter jobba ett tag och så ser jag igen att det ringer så jag svarar.

– Hej, det här är YY från XXX. Blixtsnabbt svarar jag att ja, men nu har ni ingen intern kommunikation alls för din kollega ringde nyss och jag är inte intresserad.

-Jo men det är därför jag ringer, jag hörde hans samtal med dig och han var så otydlig så det blev nog ett missförstånd. Vi vill inte sälja nåt till dig, vi vill bara att de tjänster du har redan, med ditt bredband och dina TV-kanaler ska bli billigare för dig.

Jaha, säger jag, men jag har ju de via ZZZ? -Ja, precis och de köper dem från oss, och bla bla. Jaha, säger jag, men jag jobbar som sagt och har inte tid nu, varför behöver du prata med mig om det bara handlar om att jag betalar för mycket? Då kan du väl bara ordna det?

-Jag gör så här, säger YY då, jag skickar ett mejl till dig som du kan läsa och så ringer jag dig ikväll. -Ja ja, visst gör det, säger jag.

Sen jobbar jag på och tänker inte mer på det här. När jag har kommit hem så ringer han igen; -Hej, det är YY igen från XXX. Som du kanske märkt så skickade jag aldrig något mejl, min chef påpekade att på grund av GDPR så måste du godkänna och bla bla, så jag skickar det nu och så får du bla bla gratis i 6 månader eftersom jag missade att tala om det. Så klicka bara på länken för att godkänna så är det klart sen, säger han i en enda lång svada.

Nä nä, vänta här nu, säger jag. Om allt det här bara handlar om att jag ska få betala mindre för det jag redan har, så varför ska jag godkänna något? Det du alltså EGENTLIGEN vill är att jag ska byta leverantör, eller hur?? 

-Nej, nej, du har ju redan det här, och bla bla men godkänn bara via länken bla bla du betalar för mycket.

Nej, vet du nu blir jag förbannad, säger jag! Nu avslutar vi det här samtalet, jag tänker inte byta bolag! -Men du betalat för mycket, säger han. -JAG VILL BETALA MER ÄN  JAG BEHÖVER, HELLRE ÄN ATT BYTA BOLAG, säger jag, och nu avslutar vi det här. Ring inte igen och mejla mig ingenting!

Så dålig säljteknik!! Om de sagt som det var, och kommit med ett bra erbjudande så kanske jag hade övervägt det. Men när de bara försöker lura en till att byta utan att man ens förstår att det är det man gör, då vägrar jag! Morr!!

 

8 reaktioner på ”Fräcka säljare

 1. Grrrrrr!!!
  Säger bara nej nej nej till de som ringer o tjatar. Blir sååååååå trött på dem :/
  Är du med i Nix?
  Ett tips annars

  Gilla

 2. Va med om enkilos som ville att jag skulle byta bank. Jag sa att jag var nöjd med det jag har. Han gav sig inte och blev sen ordentligt otrevlig. Jag påpekade att jag gillar inte att slänga luren i örat på folk och sa även att jag svarade på telefonen pga av barn och barnbarn som kanske vill något som var viktigare än det här. -Det här är också viktigt,skrek han i örat. -Nu lägger jag på och en lur i örat blev det!
  Ringde upp företaget och påpekade hans trakasserier. Hon svarade genast att hon skulle ta tag i det för så får det inte förekomma!
  Han fick sparken!!
  Thats life!
  Ha det gott ❤️

  Gilla

 3. Nix verkar som jag tycker släppt lite. Om du e med eller inte spelar ingen roll verkar det som. Dom här lallarna köper info från andra bolag som inte är så noga.Knas ere.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s