Lukt

När jag träffade Jaja förra helgen så hade hon gjort egen granola, som jag fick med mig hem av. Så himla god!!! Så igår efter jobbet plockade jag fram en hel massa burkar med frön och kärnor och annat från skafferiet och blandade med lite kakao, olja och honung. Tog i och gjorde 1½ sats, för jag tänkte att jag ska ge Systeryster en burk oxå.

Ut med allt på en plåt och så skjuts in i ugnen! Rörde runt då och då så att inget skulle brännas. Efter 30 minuter var det fortfarande inte riktigt torrt, så jag lät det vara inne en stund till. Och det behövdes nog, men tror ni inte att det ändå var nån minut för länge? I kanterna, och i botten märkte jag, så var det bränt! Och då smakade det INTE gott!! Va fasiken då!?! Och självklart hade jag inte kvar av alla ingredienser så att jag kunde göra om alltihop! Suck! Det fick stå och svalna innan jag kunde slänga alltihop. Och under tiden spred sig lukten i hela lägenheten. En blandning av choklad (kakaon) och bränt… När det väl kallnat så slängde jag det och knatade ut med det, och så öppnade jag köksfönstret och balkongdörren en stund. Hjälpte inte… Tror lukten kan ha fastnat i lakanen eller nåt för det första jag kände när jag vaknade var den lukten. Jaha ja, så går det när jag ska försöka låtsas vara en husmor. Men skam den som ger sig, ska köpa nya ingredienser och testa igen. Det är ju för 17 inte svårt så det är klart jag måste kunna få lika god granola som Jaja har!

Luften gick liksom ur mig efter det misslyckade försöket. Jag hade tagit fram en burk och fin etikett för att ha granolan i som Systeryster skulle få. Kanske ska ge henne en tom burk, och säga att det är tanken som räknas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s