Reseledare

Faster och farbror stod ute på gatan när jag kom farandes igår, så de skuttade in i min bil direkt. Så mysigt att ses! Vi babblade på under resan mot Långtbortistan, där vi plockade upp pappsen. Han och farbror satt i bak och babblade och jag och faster babblade på i framsätet.

När vi svängt av mot Kapellskär säger faster att vi nog måste öka lite, så vi hinner med båten. Oj då, det är bara 20 minuter tills båten går…. Tyckte vi skulle ha så gott om tid… Vi kommer fram och jag parkerar och går till P-automaten. En miljon knapptryckningar senare är det betalt och vi knatar in i avgångshallen. Helt tomt, inte en människa mer än vi. Jag checkar in oss alla 4, och så går vi genom.. ja vad det nu kan heta. När vi gått hela den långa gången till båten så står 2 ur personalen och välkomnar oss och vi har knappt hunnit ombord så stänger de dörrarna bakom oss och båten lägger ut. Oj då, de hade typ väntat på oss… Phu, vi hann!!

Vi började med att gå till restaurangen och jag bad dem att vi skulle få sitta vid samma bord när vi skulle äta senare. Vi bokade ju inte samtidigt, så vi var ju inte som ett sällskap. Och det var inga problem, det fixade de direkt!

Sen knatade vi ut på däck, och solen sken! Underbart! Vi satt en stund och bara njöt av utsikten, ljumma vindar och sällskapet. Sen knatade vi in till ett café och tog en fika. Jag, faster och farbror tog varsin macka, pappsen smaskade på en muffins. Sen ut igen. Vi satte oss på akterdäck där vi kom lagom till ett musikquiz, som vi glatt deltog i. Vi var ju inte världsbäst på det, kan man säga… 5 rätt av 10. Ja, men det var trevligt ändå!

Sen in och kollade i taxfree shoppen. I vanlig ordning haffade pappsen en pava mörk rom, sen var han klar och sa att han väntar på oss utanför. Vi andra knatade däremot runt och kollade på lite allt möjligt. Jag köpte några flaskor sangria, faster och farbror tog en likör bland annat.

Vi satte oss vid ett fönster och kollade ut lite och babblade tills det var dags att ta oss till buffén. Så himla skönt med så lite folk på båten! Ingen trängsel alls, inga köer till något och de hade handsprit och plasthandskar överallt. Och man tog allt med en tång som man sen la i disken, så den användes bara av 1 person.

Vi fick ett bord längst fram i fören vid fönstret så vi satt jättebra! De andra drack vin till maten men jag som var chaufför drack Cola Max.

Efter maten så satte vi oss på akterdäck igen och tittade ut över havet och umgicks. Faster sa flera gånger hur trevligt hon tyckte att det var! Och det var det verkligen! Carina messade och bad mig köpa cigg till henne, så jag sa att jag skulle ta ett varv till i butiken. Faster ville med, så vi lämnade gubbarna på däck och knatade iväg. Hittade de cigg Carina vill ha, och sen kikade vi runt lite igen. Jag tyckte att jag hade kollat på alla kläder, men så fick jag syn på en skjortklänning med söt ärm på. På rea! In i provrummet och den satt som en smäck! Faster tyckte absolut att jag skulle slå till, så jepp, den fick följa med!

Sen sa de i högtalaren att vi skulle lägga till om 15 minuter så vi betalade och knatade upp till gubbarna. Och sen höll vi på att gå vilse! Vi hittade inte ut och irrade plötsligt runt i korridorerna med hytter! Va fasiken då!? Som tur var kom 2 städerskor och lotsade oss rätt! Ha ha ha! Så vi hann ut! Hade varit pinsamt om vi missat och åkt ett varv till, med tanke på att vi sladdade in i sista sekund vid avgång oxå…

I bilen hem var det tystare än när vi åkte till båten. Alla var ganska trötta, men mycket nöjda med vår dag tillsammans! Släppte av pappsen först och sen skjutsade jag hem faster och farbror innan jag åkte hem själv.

Satte mig på balkongen och läste Tara och bara tog det lugnt när jag kom hem. Senare så kollade jag på Requiem. Den var så där, började bra men blev rätt skum sen. Såg i alla fall klart alla avsnitt, men den får bara 2 sangria av 5.

2 reaktioner på ”Reseledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s