Svettpropp no more?!

Igår morse drog jag iväg till läkaren för konsultation angående behandling mot svettning i ansiktet.

Han var trevlig och verkade superkompetent. Han hade forskat länge på just svettning i ansikte och hårbotten. Och han frågade om mediciner och eventuella sjukdomar och allergier. Och sa att ville jag, så var det grönt ljus.

Och under över alla under, han hade tid på en gång! Om jag hade tid, frågade han. Och ja, jag hade tid! Började jobba 10.45 så det var lugnt.

Han sa att han rekommenderade bedövning, för annars gör det för ont. Jag hade inte trott att jag skulle ta det, men då vågade jag inte chansa. Och jag hade trott att det skulle vara emlasalva eller nåt. Nej, nej! En kanyl i armen och en kortverkande låg dos morfin.

Då insåg jag att han menade vad han sa att det skulle göra ont. Och jag får så klart blåmärke efter kanylen. Men vad gör det?

Men, åter till det här med morfin. Jag har hört många säga att det är ett så skönt rus när det kickar in. NEJ!! Det märks minst sagt när det kickar in. Men det är inte ett dugg skönt! Det är lite otäckt, och en väldigt konstig känsla. Jag tycker det känns som att mitt jag, det som liksom är jag, försvinner långt in i kroppen. Och att min röst blir burkig, som den kommer långt bortifrån. Helskum känsla!

Han ritade prickar i ansikte och hårbotten vid hårfästet. Och sen satte han igång. Och jag kände lite ändå, så det var nog bra med smärtis! Men helt okej. Efteråt fick jag ligga kvar och vila och vänta på att få tillbaka kroppen ordentligt. Och så fick jag en flaska Loka, för jag blev torr i munnen.

När jag kände mig redo så fick jag tvättlappar av sköterskan som sa att jag skulle ta med dem in på toa och ta bort alla prickar.

Jag såg ut som en prickigkorv! Och små prickar även med lite torkat blod här och där. Som tur var så var det lätt att få bort pennprickarna med lite vatten.

Åkte hemåt, och handlade i centrum på vägen. Sen hem och dags att jobba. Full rulle fram till 18, då stängde jag ner datorn.

Fick syn på att jag blivit lite blå på ett stickställe i ansiktet när jag kom ut i badrummet.

Kollade på en dokumentär på SVT-play, Undergångssektens barn. Stackars människor! De var vuxna nu, men deras barndom önskar jag ingen! Messade Nettis och tipsade henne om den, vi gillar ju dokumentärer hon och jag.

Idag har det lilla lilla blåmärket på kinden redan bleknat, så jag ser i stort sett ut som vanligt igen. Om cirka 3 dagar ska jag börja märka effekt, och alltså inte bli svettig i ansiktet! Om jag mot förmodan inte märker någon effekt så skulle jag höra av mig, sa han. Men 90% får effekt, så jag tror att jag tillhör de procenten!

2 reaktioner på ”Svettpropp no more?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s