Ring ring

Igår när jag satt och jobbade så ringde mobilen. Ett för mig okänt nummer, så jag svarade inte. Tänker att om nån faktiskt vill nåt så lämnar de ett meddelande. Och det gjorde de! Då blir jag ju nyfiken, så in och lyssnade. Meh nä, de sa inget!? Bara tyst. Så jag sökte på numret. En takläggarfirma. Ehhh, jaha? Jag bor alltså i lägenhet, så de måste bara ringt fel.

Jobbar vidare, och så ringer det igen. Väldigt vad populär jag är idag då! Samma procedur, jag svarar inte och efter en stund får jag veta att jag har ett meddelande. Så jag lyssnar av svararen: -Hej! Jag ringer från Jehovas Vittnen. Vi vill muntra upp dig med positiva saker från bibeln.

Tack, men nej tack! Blockade det numret. Kan inte vara lätt för dem, nu för tiden när alla portar är låsta. Förr knackade de dörr. Nu har jag både fått brev från dem, och telefonsamtal.

På lunchen kom M hit och åt med mig. Mysigt! Och som jag sagt tidigare så är hon SÅ omtänksam! Hon hade med alla hjärtansdagspresent!

Först fick jag de söta örhängena, röda små hjärtan. De ser ut som godisar!

-Vi behöver få lite sommarkänsla, så jag köpte det här oxå, sa hon och tog upp en apelsin och en ginger beer. Vi drack det i somras på landet med en apelsinskiva i. Så gulligt av henne!

Jag tog ju några foton ur mosters album. Bland annat det här.

Morfar, mormor och jag 1975, när jag alltså var 11 år. Så liten! Mommo håller en hand på min rygg och armkrok med morfar. Gosigt! Jag minns den tröjan jag har på mig, det var en favorit.

M hade lagt ut en så kul grej på Instagram!

10 reaktioner på ”Ring ring

 1. Jag är inte så förtjust i Jehovas Vittne men när jag fick ett handskrivet brev från en
  dam i stan från just JV så fick jag (just då) ändra inställning. Brevet kom ganska tidigt i pandemin
  när 70-plussare skulle hålla sig borta från folk.
  Brevet avslutades med: om du behöver hjälp med något, ex.vis handla kan du höra av dig till mig.
  Och så hade hon lagt till sitt telefonnummer.

  Det tyckte jag var fint.

  Gilla

 2. Har fått två handskrivna brev från JV. 🙄
  Med några månaders mellanrum.

  Haha den där japanska metoden 😂

  Gilla

 3. Det är år och dagar sen jag hört ngt ifrån Jehovas vittnen, men sa åt dem också, när de sist knackade på, att ni får ha Er tro o jag har min….
  Massor av uppringda nr som jag inte svarar på, blir så trött på dessa försäljare som vill bjuda ut en massa – som jag inte vill ha. Tänker att är det ngt riktigt viktigt så skickar dom nog melj el sms, men nope.

  Gilla

 4. Sist JV knackade på sa jag att jag var satanist…. Som tur var hade jag just färgat håret svart och hade en svart långklänning…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s