Ut på tur med PRO

Jag pratade med Pappsen i förrgår för att gå igenom detaljer inför vår dagskryssning igår. Han var bekymrad hur han skulle ta sig till Slussen så tidigt på morgonen. Så jag sa att han skulle ta en taxi till tunnelbanan. Efter ett tag ringde han mig och var förbannad. Han hade ringt taxi Stockholm och skulle förbeställa. Där ska man prata in men han fick inte till det. Så jag sa att jag ringer i stället. Knappar in att det är förbeställa jag vill, och sen ska jag säga adressen. Säger gatan och så 12J. ”Gatan 12 joule är ingen giltig gatuadress” säger rösten då. Jag provar igen, men icke! Till slut skippar jag J och tänker att i ottan kan det inte vara fler som ska ha taxi så Pappsen lär se den på gatan ändå. Okej, då uppfattar maskineriet vad jag säger, upprepar adressen och så ska jag bekräfta. Så jag säger ja. När jag femte gången sagt ja, och de bara upprepar att jag ska bekräfta så är jag lika förbannad som Pappsen var! Så jag lägger på!

Googlar Taxi Långtbortistan och hittar ett nummer som jag ringer. Och, under över alla under, en riktig människa svarar. Så jag talar om när och var jag vill ha en bil. 5.30 Gatan 12J. Och han skriver och allt är klart. Toppen! Jag ringer Pappsen och säger att så där, nu är det fixat!

Igår morse när jag är i badrummet ringer Pappsen och säger att det står ingen bil hos honom. Klockan är ganska precis 5.30 så jag säger att han ska avvakta lite bara, den kommer säkert. När vi lagt på ser jag att jag fått sms. 4.30 skrev chauffören att han var utanför. 4.45 skrev han igen att nu väntar han inte längre. Men va f*n?!

Snabbt som attan ringer jag upp, men får bara röstbrevlådan. Så in i Uberappen och beställde en bil där. Suck! Ringde Pappsen och sa att den och den bilen kommer istället.

Sen fick jag kasta på mig kläder och knata till centrum där jag mötte Faster och Farbror. Berättade om morgonens äventyr för dem. Ja, de hade haft liknande problem… Deras buss hade inte heller gått så tidigt en söndag. Så efter lite funderande hade de tagit bilen till centrum och haft tur och hittat parkering där de kunde stå tills idag.

Vid Slussen kommer vi samtidigt som Pappsen och alla hann i tid! Vi knatade till Vikingterminalen. Tog Viking Grace till Åbo, där vi sen bytte till Viking Glory för hemresa.

Sol, skratt, drinkar, trevligt umgänge och smörgåsbord.

Vi hade verkligen jättetrevligt ihop! Men vi var eniga om att de resorna från Kapellskär som är 6 eller 7 timmar är mer lagom.

2 reaktioner på ”Ut på tur med PRO

  1. Men så djävla irriterande när det inte funkar som det ska :/

    Hoppas dagen blev finfin ändå 🌸

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s