Lugn lunk

Igår hände inte mycket. Tvätt och tumlare, soffa och bok. Lite chattande med lite olika personer.

Och tumlaren verkar ha skärpt sig! Den kanske blev skrämd av hotet att bli utbytt?! Tvätten blev så torr och fin så! Jag hängde handdukarna och örngotten och tumlade bara påslakanet och underlakanet så i den omgången var det ju inte så mycket i tumlaren, vilket kanske spelade roll. Skönt i alla fall!

Jag kom att tänka på min mormor igår när jag plockade mina grå hårstrån från en tröja. De sista åren när mommo var skruttig så hade hon ofta hårstrån på sina tröjor och jag plockade bort dem när jag kom och hälsade på. Då bodde hon på ett vårdhem. Lilla mommo! Hon var dement och ett tag så trodde hon att hon var piga och var så orolig att hon skulle bli avskedad eftersom hon bara låg i sängen. -Inte kommer husbondsfolket låta mig bo kvar om jag bara ligger här, sa hon. Jag försökte lugna henne, jag ville så klart att hon skulle känna sig trygg, men det var svårt. Hon var ju övertygad om att hon skulle bli utkastad, stackarn.

Jag har sagt till Systeryster och Nettis att de får hjälpas åt med mig när jag blir så gammal och skruttig. Systeryster säger att det inte kommer bli ett problem: – du kommer ju gärna flytta in på ett hem. Du slipper laga mat och städa, det är ju perfekt för dig! Hmmm, ja hon har ju en poäng där.

Lämna en kommentar