Vem hade trott det?

Igår var jag ju till en fysioterapeut, eller om hon var naprapat kanske. För min onda fot/tå.

Hon började med att titta på fötterna, bad mig gå fram och tillbaka medan hon satt på huk och såg på.

Sen låg jag på en brits och hon klämde och kände på båda fötterna men mest den vänstra.

Det visar sig att jag har höga fotvalv och vrister. Det gör att all belastning när jag går och står hamnar på häl och tår/trampdynor. Och då mycket på den tåleden vid stortån. Dessutom är jag stel i anklarna. Och det har jag märkt av ibland. Men, i själva foten är jag väldigt rörlig. Det är väl den enda kroppsdel som är rörlig… Och det är inte så bra! Så hon sa att jag har vobbliga fötter. Jaha ja…

Så jag bör ha sulor som ger stöd i hålfoten, så att hela foten belastas. Helst formgjutna efter just min fot. Men jag har börjat med att skicka efter ett par, så får jag se om det eventuellt kan räcka. Enligt henne så har jag så pass höga fotvalv att de man köper kanske inte ger tillräckligt stöd.

Sen fick jag ett gäng övningar att göra. Vem hade trott att det finns så många övningar för att träna en fot?

Hon skrev ner 5 olika övningar, som vi testade när jag var där. Och 2 skulle jag använda olika band när jag gör. Så det köpte jag på vägen hem.

Här tränar jag styrka i stortån. Det gör väl alla??

Här ska bandet dra stortårna så de pekar helt rakt fram, och så gör jag tåhävningar.

När jag kom hem så gjorde jag alla de där övningarna, innan jag åkte och plockade upp Maria. Vi åkte till Friskis och körde ett Core Flex pass. Så jag kan verkligen säga att jag tränade hela kroppen igår, från topp till tå. Bokstavligt talat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s